Przemysł skórzany

Dla ulepszenia procesu tapicerowania skóry, cutter jednowarstwowy Premiumcut będzie dobrym wyborem. Precyzyjność cięcia wpływa na produktywność w szyciu i tapicerowaniu.

Premiumcut tnie gładkie i wzorzyste materiały z rolki, co pozwala na efektywną optymalizację rozkroju, tym samym oszczędzając drogi materiał tapicerski.

W połączeniu ze sprawdzonym systemem dedykowanym obróbce skóry marki RG Technologies, Premiumcut tworzy zaawansowany technicznie system do cięcia skóry. Premiumcut działa w sposób niezawodny z wysoką precyzją cięcia. Ceny skóry rosną, a wykwalifikowanych pracowników jest coraz mniej. Optymalizacja zużycia skóry, dzięki wykorzystaniu cuttera Premiumcut pozwala na wykorzystanie wiedzy tak cennych i doświadczonych pracowników w produktywny sposób. Idealna jakość cięcia wpływa na znaczne oszczędności. Jeżeli do produkcji zużywa się zarówno skórę, jak i materiały, a zamówienia sprzedażowe z tygodnia na tydzień się zmieniają, to Premiumcut jest dobrym rozwiązaniem dla cięcia różnych rodzajów materiału.

Opcjonalnie:

System skanowania z automatycznym rozpoznawaniem wzoru dla materiałów wzorzystych, który kopiuje wygięcia i skosy oraz powtarzalne wzory materiału wzorzystego.

Przykładowa konfiguracja dla cięcia skóry:

- szerokość robocza okna kroju: 1.800 mm do 2.800 mm,

- 3 lub 4 strefowy system,

- PREMIUMCUT ELC – Conveyor,

- automatyczna kontrola sektorów ssących systemu vacuum,

- pompa vacuum (np. 7,5 kW),

-elektryczny obrotowy nóż krążkowy,

- pneumatyczny nóż oscylacyjny,

- wybijak do znaczników,

- Wybijak do otworów,

- pisak.

Opcjonalnie: magazyn rolek materiału TRANSROLL-P

System optymalizacji rozkroju skóry: RG Technologies

Rozwiązanie zautomatyzowane wraz z rzutnikiem

Electric rotary knife

Elektryczny obrotowy nóż krążkowy

Electric oscillating knife

Pneumatyczny nóż oscylacyjny

Notch Module

wybijak do znaczników

Drill Module

Wybijak do otworów

Magazyn rolek z materiałem wraz z zestawem do rozwijania materiału z rolki AWV-A z napędem centralnym.

transroll-p

Możliwe są również inne rozwiązania w zależności od typu i właściwości materiału.

ul. Tadeusza Regera 61