maszyna do lagowania
kater jednowarstwowy

cutter jednowarstwowy PREMIUMCUT

Dla kogo:

Maszyna wykorzystywana w przemyśle: meblowym, odzieżowym, motoryzacyjnym, skórzanym, kompozytowym, poligraficzno-reklamowym i tekstyliach technicznych.

Jakie materiały mogą być cięte na cutterze:

Tekstylia techniczne, kompozyty, arkusze materiałów, guma, wykładzina, szeroki wybór materiałów syntetycznych, tekstylia, skóra, tektura, plandeki.

Zalety:

Premiumcut ELC jest najbardziej elastycznym cutterem jednowarstwowym, co go wyróżnia:

• dostępne narzędzia: narzędzie do bigowania, znacznik (v-cut do cięcia pod kątem), nóż wleczony (tzw. drag knife), narzędzie nacinające (tzw. kiss cut), narzędzie do nadruku injket, narzędzie ultradźwiękowe, wrzeciono do frezowania, wybijak do otworów, elektryczny obrotowy nóż krążkowy, pneumatyczny nóż oscylacyjny, elektryczny nóż oscylacyjny, frezarka, wybijak do nacinków,
  • modułowa konstrukcja  oraz dowolna, elastyczna konfiguracja maszyny, umożliwiająca uaktualnienie i dostosowanie Premiumcut do nowych potrzeb i zmian produkcyjnych w każdej chwili, wystarczy, że zmienisz narzędzie,
  • łatwość obsługi dzięki szybkiej wymianie narzędzi,
  • wszystkie materiały cięte na  jednym cutterze - nawet przy bardzo zróżnicowanej produkcji z zastosowaniem wielu typów materiałów,
  • szerokość robocza od 1400 mm do 5000 mm,
  • przyśpieszenie do 2 G, szybkość cięcia do 120 m/min.,
  • dzięki maszynie przyśpieszysz woją produkcję do 2 m/s – w zależności od typu materiału,
  • dzięki solidniejszemu napędowi z 2 silnikami   szybkość i przyśpieszenie są gwarantowane,
  • prześwit bramy 60 mm (grubość warstwy do 50 mm),
  • pompa vacuum z niskim poborem energii,
  • cyfrowy układ sterowania,
  • specjalne opcje programowe umożliwiające zwolnienie głowicy na łukach w rezultacie których, wykroje są jeszcze dokładniejsze niż kiedykolwiek,
  • przenośnik pozwala na automatyczny transport materiału bezpośrednio z rolki,
  • w ofercie posiadamy wiele typów podajników oraz wind załadowczych,
  • w ofercie mamy innowacyjne połączenie cuttera jednowarstwowego Premiumcut z systemem do rozkroju skóry, cutter dostępny również w wersji z przejezdnym podajnikiem umożliwiającym cięcie tesktyliów oraz skóry,
  • cutter dostępny w dwóch wersjach statycznej umożliwiającej cięcie materiałów z arkuszy lub z taśmą umożliwiającą cięcie po przesuwie.

Zapraszamy do obejrzenia relacji z targów, gdzie prezentowaliśmy cutter do rozkroju jednowarstwowego.

CIĘCIE SKÓRY I MATERIAŁÓW TEKSTYLNYCH

Cutter jednowarstwowy Premiumcut niemieckiej marki Bullmer może być wyposażony w kilka z 13 różnych narzędzi (najczęściej wybierane w branży meblarskiej to: elektryczny obrotowy nóż krążkowy, wybijak do otworów tzw. wiertarka, znacznik do robienia nacinków w kształcie litery V, pisak). Cutter doposażony jest w narzędzie do rozwijania (podajnik materiału) tej samej marki, które jest wyposażone w system przejezdny dzięki zastosowaniu kółek i w zależności od obecnej produkcji może być połączone z cutterem lub odsunięte na bok w przypadku pracy ze skórą.Cutter jednowarstwowy Premiumcut niemieckiej marki Bullmer może być wyposażony w kilka z 13 różnych narzędzi (najczęściej wybierane w branży meblarskiej to: elektryczny obrotowy nóż krążkowy, wybijak do otworów tzw. wiertarka, znacznik do robienia nacinków w kształcie litery V, pisak).

Zapraszamy do obejrzenia filmu z instalacji u klienta:

ul. Tadeusza Regera 61

Odwiedź nas w mediach społecznościowych: